Hielspoor: Loop er niet mee door!

09-06-2016

Hielpijn kan je behoorlijk belemmeren in het dagelijks leven. Er zijn meerdere oorzaken van hielpijn mogelijk. Een veelvoorkomende aandoening is hielspoor. Door overbelasting van een pees onderin de voet ontstaat er een ontsteking aan het peesblad dat zich midden onder de hiel bevindt. Hier reageert het lichaam op met het aanmaken van extra bot, precies op de aanhechting van de pees. Dat geeft veel pijn, vooral ’s ochtends na het opstaan.


De meest voorkomende oorzaak van hielspoor is overpronatie: het te ver door veren naar binnen van de voetboog tijdens lopen. Het lichaamsgewicht wordt zo niet meer goed over de voeten verdeeld en de peesplaat moeten alle klappen opvangen. Overgewicht, langdurig stil staan of veel lopen op een harde ondergrond kunnen ook een rol spelen. Naast het extra gewicht verweken bij zwangere vrouwen de weefsels onder invloed van hormonen. Ook zwangere vrouwen lopen dus meer kans op de aandoening.


Maar hoe kom je er van af? Hielspoor kan worden behandeld met zooltjes, medical taping, loopscholing, oefeningen en Shockwave Therapie. Een operatie is een laatste redmiddel, maar heeft lang niet altijd het gewenste effect. De fysiotherapeut kijkt tijdens de intake samen met u welke behandeling het beste bij u en uw klacht past.

 

Gratis telefonisch consult Shockwave
Heeft u hielpijn of hielspoor? Wacht niet langer en neem contact met ons op voor een gratis telefonisch consult over Shockwave therapie. Onze ervaring is dat deze therapie schokkend resultaat levert, zelfs bij de meest hardnekkige klachten.