Fysiopraktijk Rijswijk | Aangescherpte maatregelen

22-10-2020

We merken dat de behoefte aan fysiotherapeutische zorg blijft bestaan en ja zelfs toeneemt. Waarschijnlijk speelt het thuiswerken een grote rol.

Fysiotherapie is geen contactberoep maar valt onder de zorg. Dat betekent dat het team van Fysiopraktijk Rijswijk de normale zorg levert. Dit doen we wel volgens de zorgvuldig opgestelde richtlijnen van onze beroepsgroep en het RIVM. Wel hanteren we vanaf 15 oktober aangescherpte maatregelen.
 

Mondkapje verplicht
Na de persconferentie op dinsdag 13 oktober jl. wordt het dragen van een mondkapje binnen openbare binnenruimten streng geadviseerd en wordt verplichtstelling juridisch onderzocht. Omdat we veelal te maken hebben met kwetsbare groepen, stellen wij het nu alvast verplicht voor een ieder die onze praktijk bezoekt en bij alle fysiotherapeutische behandelingen.
 

Normale voortgang van de behandeling
Fysiotherapie is een paramedische professie en valt dus niet onder de contactberoepen. U wordt dus op de normale manier behandeld. Het enige wat u zult merken is dat uw fysiotherapeut een mondkapje zal dragen.
 

FysioSport

FysioSport gaat gewoon door. Bij ons is FysioSport bijzonder veilig. We werken met toegangsbeheer via de App en we monitoren met CO2 meters continu de luchtstroom. Natuurlijk ventileren we goed door. Sporten gaat altijd zonder mondkapje. De fysiotherapeuten zullen in de trainingszaal, zoals u inmiddels gewend bent, de meeste tijd wel een mondkapje dragen. Natuurlijk blijft reserveren via de speciale App of de website verplicht.

 

1,5 meter afstand
Met of zonder mondkapje blijft 1,5 meter voor iedereen het uitgangspunt. We verwachten dat u zich aan die afstand houdt.
 

Behandelen op afstand ook mogelijk
Heeft u klachten, maar vermijd u toch liever een fysiek bezoek aan de praktijk, weet dan dat we u ook op afstand kunnen helpen. Samen bekijken we wat de beste manier is om u – op afstand – van uw klachten af te helpen. Bijvoorbeeld met deskundige adviezen en/of gerichte oefeningen. We beschikken over de modernste apparatuur en software om u op afstand te kunnen helpen. Hoe dan ook: blijf niet onnodig lang rond lopen met klachten.

 

Heel veel ruimte
Gelukkig hebben wij vanaf de start geinvesteerd in een ruime opzet. Met bijna 500M² oppervlakte en nog eens een aparte zaal voor groepsles gecombineerd met toegangscontrole is het besmettingsgevaar nihil. Toch vragen wij u aan alle maatregelen te houden want we werken vaak met kwetsbare mensen waarbij therapie vaak onmisbaar is.