Nieuws

 

WELKOM-KIRSTEN ZUIJDERWIJK
05-10-2018
Graag stellen wij aan u voor onze nieuwe collega fysiotherapeut Kirsten Zuijderwijk. Kirsten is aan de Hogeschool Rotterdam afgestudeerd als fysiotherapeut. We spreken haar kort even.
ONDERZOEK - FYSIOTHERAPIE VOORKEUR BOVEN OPERATIE
04-10-2018
Onderzoek van OLVG in samenwerking met acht Nederlandse ziekenhuizen laat zien dat fysiotherapie net zo effectief is bij knieklachten als een operatie. Mensen ouder dan 45 jaar met een gescheurde meniscus worden vaak geopereerd, maar een behandeling met fysiotherapie heeft hetzelfde effect en daarmee de voorkeur.
NIEUWE PARTNER ERGOPRAKTIJK RIJSWIJK
03-10-2018
Fysiopraktijk Rijswijk presenteert met trots Ergopraktijk Rijswijk. In een intensief partnership bieden de praktijken onder één dak nog betere zorg voor een vitaal, klachtenvrij, gezond en prettig leven voor iedereen.
DRIE FABELS LAGE RUGPIJN ONTKRACHTIGD
01-10-2018
Lage rugpijn komt vaak voor. Op een bepaald moment zal 80% tot 90% van de volwassen bevolking lage rugpijn ervaren. Helaas tonen onderzoeken aan dat veel mensen met lage rugpijn geen behandeling krijgen die in lijn is met de uitkomsten van recent wetenschappelijk onderzoek.
VERSLAVENDE PIJNSTILLER? KIES FYSIOTHERAPIE!
01-10-2018
Niemand wil pijn lijden. Maar niemand zou zijn of haar gezondheid in gevaar moten brengen in een poging om pijnvrij te zijn. Vermijd verslavende opoiden, kies voor fysiotherapie!
STOPTOBER WAAROM OOK ALWEER
01-10-2018
Op 1 oktober, is Stoptober weer van start gegaan. De nationale actie wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Volgens de Hartstichting doen meer dan 50.000 mensen mee aan de actie om 28 dagen te stoppen met roken.
BASISPAKKET 2019
27-09-2018
Het basispakket verandert per 1 januari 2019 weer. Een aantal vergoedingen worden uitgebreid en paracetamol, vitaminen en mineralen – die ook zonder recept te koop zijn – worden eruit gehaald. Een kort overzicht.
SOEPELE RUG EN SCHOUDERS
17-09-2018
Draai achtjes om schouders en wervelkolom los te houden.
WANDELEN... 5 indrukwekkende effecten
29-08-2018
September is Steptember, 10.000 stappen voor je gezondheid en om geld op te halen voor kinderen met Cerebrale Parese. Maar wel/geen actiemaand: wandelen is erg goed. Waarom? U kunt indrukwekkende gezondheidseffecten realiseren!
Weg met die steken in de zij
29-08-2018
Na de zomerrust kom je weer lekker in beweging, krijg je die vervelende steken in je zij. Hoewel de exacte oorzaak nog niet achterhaald is, zijn er wel een paar manieren om zijsteken te voorkomen, verminderen of verhelpen.
INVESTERING IN ECHO-APPARATUUR & EPTE BEHANDELING
15-08-2018
Fysiopraktijk Rijswijk zoekt altijd naar het allerbeste resultaat bij klachten. Recent zijn nieuwe onderzoeks- en behandelmethoden bij spier- en peesblessures en klachten sterk verbeterd. We bieden de nieuwste echo-apparatuur voor onderzoek en EPTE behandeling met baanbrekende resultaten!
BLESSURES: VOORSTE KRUISBANDLETSEL
31-07-2018
In elk sportgeneeskundig boek kun je het terugvinden. Een voorste kruisbandletsel gebeurt in 90% van de gevallen in de niet contact momenten. Vaak zijn de problemen groot. Bekijk hoe het ontstaat, wat jezelf kunt doen en hoe je bij ons herstelt door de juiste revalidatie (met filmpje)...
VANAF 22 AUGUSTUS: ECHO-ONDERZOEK
27-07-2018
Terug van weggeweest, echo-apparatuur. Met de komst van Steven Schot is ook de echokennis weer terug in de praktijk. We hebben geïnvesteerd in de allernieuwste echo-apparatuur want hoe meer je ziet, hoe beter de behandeling. We kunnen zelfs het verloop van de behandeling intensief volgen waardoor we altijd op het goede spoor zitten!
NIEUW DRY NEEDLING
27-07-2018
Vanaf nu bieden we Dry Needling aan bij ons in de praktijk. Na een gedegen opleiding en uitgebreide ervaring past collega Steven Schot deze methode toe. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. We zullen Dry Needling inzetten ...
8 TIPS VOOR SPORTEN IN WARMTE
22-07-2018
Het wordt (nog) warmer. Is het dan verstandig om buiten te sporten? Wel met onze 8 tips.