Robert HooglandRobert Hoogland

Ik ben praktijkeigenaar van Fysiopraktijk Rijswijk, gelukkig getrouwd en samen hebben we 3 mooie kinderen.

 

In 1987 ben ik cum laude afgestudeerd als fysiotherapeut en heb me later vakinhoudelijk geschoold als sportfysiotherapeut. Na 10 jaar in de praktijk ben ik in het management van een grote sportorganisatie in de Haarlemmermeer terecht gekomen. In die tijd was ik actief als hoofdredacteur van verschillende vakbladen voor fitness (Bodylife) en fysiotherapie (FysioPraxis). Vanwege mijn speciale aanpak in training binnen sport ben ik gevraagd voor een unieke combinatie binnen de Tennisbond (KNLTB). Ik was daar part-time bondconditietrainer Jong Oranje en part-time Manager commerciele zaken. Bijzonder en erg gaaf! Daarnaast ben ik trainer van de divisieselectie bij Badmintonclub Drop Shot (Mariahoeve Den Haag).

 

In 2003 startte ik met Phytalis, een marketing-/communicatiebureau in sport, recreatie en fysiotherapie. In dat zelfde jaar startte ik met een eigen vakblad voor de fysiotherapie, getiteld InFysio. InFysio is inmiddels een begrip in de fysiotherapie. Naast ons eigen vakblad, hebben we een bij- en nascholingsinstuut voor fysiotherapeuten en begeleiden we eigenaren van fysiopraktijken in hun bedrijfsvoering.

 

Ik heb nationaal en internationaal veel mooie en goede concepten gezien in de fysiotherapie en heb zelf daar mijn ideeen bijgevoegd. Een concept van behandeling, revalidatie en training. Ik ben erg gedreven om de beste oplossing te bieden voor de steeds duurder wordende zorgpolissen. Dat is de uitdaging van het vak fysiotherapie. En het mooie? Ik mag samen met een enthousiast team de beste zorg bedenken!